To prepare the sauce, you will need a small, thick-walled saucepan with a non-stick coating, and for the basics, a cast-iron cauldron or wok.
Для приготовления соуса Вам понадобиться небольшой толстостенный сотейник с антипригарным покрытием, а для азу – чугунный казанок или сковорода вок.
To prepare the sauce, melt natural butter in a frying pan and pour flour through a sieve. Constantly stir the flour in the saucepan and when it becomes slightly golden in color, gradually add milk in a thin stream. Cook over low heat until the sauce has the consistency of liquid sour cream. Add salt, pepper and nutmeg, stir and leave covered to cool.
Для приготовления соуса растопите в сковороде натуральное сливочное масло и всыпьте муку через сито. Постоянно помешивайте муку в сотейнике и когда она станет слегка золотистого цвета, тонкой струйкой введите постепенно молоко. Варите на тихом огне до тех пор, пока соус не станет по консистенции напоминать жидкую сметану. Добавьте соль, перец и мускатный орех, перемешайте и оставьте под крышкой для охлаждения.
Wash the turkey meat and cut into thin long strips, about 1-2 cm thick, and the onion into half rings. Fry the meat in ghee in a frying pan or cauldron for about 2-3 minutes on each side. Add chopped onion and fry for another 2-3 minutes.
Мясо индейки помойте и нарежьте на тонкие длинные полосы, толщиной около 1-2 см, а лук - полукольцами. Обжарьте мясо в масле гхи на сковороде или в казанке около 2-3 минут с каждой стороны. Добавьте нарезанный лук и жарьте еще 2-3 минуты.
Chop the pickles coarsely so that they can be easily removed from the finished dish. They are needed only for taste and aroma. Place the chopped cucumbers in a frying pan or cauldron with the meat. Mix salt, pepper, sour cream and passata tomato sauce in a separate bowl and pour it over the meat and cucumbers. Add ½ cup of water and simmer over low heat for 30 minutes.
Соленые огурцы нарежьте крупно, чтобы их легко было убрать из готового блюда. Они нужны только для вкуса и аромата. Уложите нарезанные огурцы в сковороду или казан к мясу. Смешайте в отдельной посуде соль, перец, сметану и томатный соус пассата и влейте его поверх мяса и огурцов. Добавьте ½ стакана воды и тушите на тихом огне 30 минут.
Serve bechamel sauce with turkey and enjoy the exquisite combination of masterpieces of Tatar and French cuisine.
Подавайте к азу с индейкой соус бешамель и наслаждайтесь изысканным сочетанием шедевров татарской и французской кухни.