Wash and peel the vegetables. Wash the meat, pat dry with a napkin and cut into large pieces.
Овощи вымыть и почистить. Мясо помыть, промокнуть салфеткой и нарезать крупными кусками.
Melt the butter in a frying pan and quickly fry the meat on all sides and transfer to the pan. The larger the pieces of meat are, approximately 5*5 cm, and the more evenly roasted, the juicier and tastier it will be in our basics. Sometimes they make a mistake and cut the meat very finely for the basics, fearing that it will not be stewed properly and will be tough. This is wrong, because the sauce and prolonged simmering of small pieces of meat over low heat makes it completely tasteless.
Растопите масло в сковороде и быстро обжарьте мясо со всех сторон и переложите в кастрюлю. Чем крупнее будут куски мяса, примерно 5*5 см, и равномернее обжарка, тем сочнее и вкуснее оно будет в нашем азу. Иногда допускают ошибку и нарезают мясо очень мелко для азу, боясь, что оно не потушится как следует и будет жестким. Это неправильно, ведь соус и длительное тушение на медленном огне мелких кусочков мяса делает его совершенно невкусным.
Finely chop the onion and carrots and fry in a frying pan with melted butter. Place in a saucepan with meat. Dilute the tomato paste with hot broth and pour into the pan. If you decide to add potatoes, cut each potato in half and place it in the pan with the meat. Don't cut it too finely.
Лук и морковь мелко нарежьте и поджарьте в сковороде с добавлением топленого масла. Отправьте из в кастрюлю с мясом. Разведите томатную пасту горячим бульоном и влейте в кастрюлю. Если Вы решили добавить картофель, разрежьте каждую картофелину надвое и положите в кастрюлю с мясом. Не нарезайте ее слишком мелко.
Add coarsely chopped cucumbers, salt and pepper to taste. Put on fire and simmer for 60 minutes under the lid. It is important to simmer the basics on the lowest possible heat; this will make the meat soft and aromatic. 5 minutes before readiness, add chopped garlic and cover the lid again. In spring, you can use its feathers instead of garlic cloves.
Добавьте нарезанные крупно огурцы, посолите и поперчите по вкусу. Поставьте на огонь и тушите 60 минут под крышкой. Важно тушить азу на самом минимальном огне, мясо от этого станет мягким и ароматным. За 5 минут до готовности всыпьте рубленный чеснок и снова накройте крышку. Весной можно вместо зубчиков чеснока использовать его перья.
Serve beef aza with garlic as a main course during lunch or a feast. It has proven itself excellent in both cases.
Подавайте азу из говядины с чесноком как основное блюдо во время обеда или застолья. Оно отлично себя зарекомендовало и в том и в другом случае.