Rinse the meat and cut into long strips, not very thin, about 2 cm wide. Wash and peel the vegetables. Prepare a baking dish with a suitable size lid.
Мясо промойте и нарежьте длинными полосами не очень тонко, около 2 см шириной. Овощи промойте и почистите. Приготовьте форму для запекания с крышкой подходящего размера.
Cut the potatoes into fairly large pieces, the carrots into 2 cm thick slices, and the onion into rings. Place the vegetables in a separate bowl and pour half of the teriyaki sauce over them.
Нарежьте картофель довольно крупными кусочками, морковь - кружочками толщиной 2 см, лук – кольцами. Выложите овощи в отдельную посуду и залейте половиной соуса терияки.
Also marinate the meat with teriyaki sauce in a separate container. Leave the meat and vegetables for 20 minutes. Then mix them together and place them in an even layer in a baking dish.
Мясо также замаринуйте соусом терияки в отельной посуде. Оставьте мясо и овощи на 20 минут. Затем смешайте их и выложите ровным слоем в форму для запекания.
Cut the cucumbers into thin slices and place them on top of the meat and potatoes. Add pepper to taste. Pour water into the pan almost level with the meat and potatoes and cover with a lid.
Огурцы нарежьте тонкими слайсами и выложите их поверх мяса и картофеля. Добавьте перец по вкусу. Влейте в форму воды практически вровень с мясом и картофелем и накройте крышкой.
Bake the basics in an oven preheated to 180 ℃ for about 30 minutes, then remove the lid and place in the oven for another 10-15 minutes.
Запекайте азу в разогретой до 180 ℃ духовке около 30 минут, затем снимите крышку и отправьте в духовку еще на 10-15 минут.
Serve the basics with Japanese teriyaki sauce hot, complemented by a salad of seaweed and shiitake mushrooms.
Подайте азу с японским соусом терияки к столу горячим, дополнив его салатом из морских водорослей и грибов шиитаке.