Rinse the meat and remove films and tendons. Rinse the chanterelles in plenty of water so that sand does not get into the dish. Dry the chanterelles on a towel before frying.
Мясо промыть и очистить от пленок и сухожилий. Лисички промыть в большом количестве воды, чтобы в блюдо не попал песок. Обсушить лисички на полотенце перед обжариванием.
Cut the meat into long strips and fry in melted butter. Use melted butter; it does not burn like regular butter and gives the dish a characteristic taste and aroma.
Мясо нарезать длинными полосками и обжарить в топленом масле. Масло берите именно топленое, оно не подгорает как обычное сливочное и придает блюду характерный вкус и аромат.
Cut the onions into small cubes, cut the cucumbers into strips, and puree the tomatoes using an immersion blender. Add onion to the meat and fry for 3-5 minutes, stirring occasionally. Then add tomatoes and cucumbers and simmer under the lid for another 5-7 minutes. Place the meat in a saucepan with the onions.
Нарежьте лук мелкими кубиками, огурцы соломкой, а из помидоров сделайте пюре при помощи погружного блендера. Добавьте к мясу лук и жарьте 3-5 минут, периодически помешивая. Затем добавьте помидоры и огурцы и томите под крышкой еще 5-7 минут. Выложите мясо в кастрюлю с луком.
At this time, peel the potatoes, cut them in half or into quarters and fry them on all sides in oil. Place it in a saucepan with potatoes and fried onions, tomatoes and pickles.
В это время очистите картофель, разрежьте его надвое или на четвертинки и обжарьте со всех сторон на масле. Отправьте его в кастрюлю с картофелем и поджаркой из лука, помидор и соленых огурцов.
Fry the chanterelles in oil in a frying pan for about 3 minutes and add to the meat and potatoes. After this, pour 2 glasses of water into the pan and simmer for 20 minutes over low heat under the lid. 3-5 minutes before cooking, add chopped garlic, salt and pepper.
Поджарьте лисички на масле в сковороде около 3 минут и добавьте к мясу с картофелем. После этого залейте в кастрюлю 2 стакана воды и тушите 20 минут на тихом огне под крышкой. За 3-5 минут до готовности, добавьте рубленный чеснок, соль и перец.
Serve the basics in Tatar style with lamb and chanterelles hot with pickles or seasonal vegetables.
Подавайте азу по-татарски с бараниной и с лисичками к столу горячим с солениями или овощами по сезону.