Choose fresh lamb without foreign odors for the basics. Wash and dry the meat before cooking and cut it into medium-sized pieces. Wash the potatoes, peel them and cut them into cubes the same size as the meat. Remove the seeds from the dogwood.
Выбирайте для азу свежую баранину без посторонних запахов. Помойте и обсушите мясо перед приготовлением и нарежьте его брусочками среднего размера. Картофель помойте, очистите от кожуры и нарежьте брусочками такого же размера, как и мясо. Из кизила выньте косточки.
Melt melted butter in a frying pan and fry the lamb pieces in it until lightly browned. Transfer the meat to a roasting pan or ovenproof dish with a lid.
Распустите в сковороде топленое сливочное масло и обжарьте на нем кусочки баранины до легкой корочки. Переложите мясо в жаровню или жаропрочную форму для духовок с крышкой.
Prepare the potato filling by combining salt, pepper, mustard and olive oil. Pour this mixture over the potatoes and mix well. Leave for 10-15 minutes.
Приготовьте заливку для картофеля, для этого соедините соль, перец, горчицу и оливковое масло. Залейте картофель этой смесью и хорошо перемешайте. Оставьте на 10-15 минут.
Add the potatoes to the roasting pan, pour in the dry white wine and cover with a lid. Place in an oven preheated to 180℃ and simmer for about 30-40 minutes until the meat and potatoes are cooked.
Добавьте картофель в жаровню, влейте белое сухое вино и накройте крышкой. Поставьте в разогретую до 180℃ духовку и томите около 30-40 минут до готовности мяса и картофеля.
Serve lamb basics with dogwood, garnished with herbs and fresh berries. Sweet and sour dogwood sauce goes perfectly with this dish.
Подавайте азу из баранины с кизилом, украсив зеленью и свежими ягодами. К этому блюду отлично подойдет кисло-сладкий соус из кизила.