If you decide to cook the basics in a frying pan and not use other dishes for stewing, first wash the meat and all vegetables and chop them. For the basics, cut the meat into thin strips, the cucumbers into long slices diagonally, the cheese into small random pieces.
Если вы решили приготовить азу на сковороде и не использовать другой посуды для тушения, предварительно вымойте мясо и все овощи и нарежьте их. Мясо для азу нарежьте тонкими полосками, огурцы – длинными ломтиками по диагонали, сыр – небольшими произвольными кусочками.
Heat the ghee oil in a frying pan and fry the meat over high heat until a crust forms. It is important that the meat is fried at this stage, but not stewed. Otherwise, it will release juice prematurely and will not be as tasty in the finished dish.
Разогрейте в сковороде масло гхи и на быстром огне поджарьте мясо до образования корочки. Важно, чтобы мясо на этом этапе жарилось, но не тушилось. Иначе оно преждевременно пустит сок и будет не таким вкусным в готовом блюде.
Add chopped cucumbers to the meat, reduce heat and simmer for about 10 minutes without adding other ingredients. Cucumbers give the basics a characteristic sourness; choose only salted or pickled, sometimes called barrel, cucumbers. Pickled ones will not work in this recipe.
Добавьте к мясу нарезанные огурцы, убавьте огонь и тушите около 10 минут без добавления остальных продуктов. Огурцы придают азу характерную кислинку, выбирайте только соленые или квашеные, иногда их называют бочковыми, огурцы. Маринованные в этом рецепте не подойдут.
Pour in sour cream, tkemali sauce and broth, add melted or soft cream cheese. Stir and simmer over low heat for about 30 minutes until the meat is cooked.
Влейте сметану, соус ткемали и бульон, добавьте плавленый или мягкий сливочный сыр. Перемешайте и тушите на тихом огне около 30 минут до готовности мяса.
Serve the basics in sour cream sauce hot for lunch or dinner as a main course.
Подавайте азу в сметанном соусе горячим к обеду или ужину как основное блюдо.