Rinse the meat and remove films, tendons and veins. Wash and dry the vegetables. Prepare a cast iron cauldron for cooking meat, as well as a frying pan for frying vegetables.
Мясо промойте и очистите от пленок, сухожилий и прожилок. Овощи вымойте и обсушите. Подготовьте чугунный казан или для приготовления мяса, а также сковороду для поджаривания овощей.
Cut the meat along the muscle fibers into long strips about 2 cm wide. This cutting option is suitable for basics. Add 1 tsp to the cauldron. butter, heat it and add the meat there. Fry the veal for about 10 minutes until lightly golden brown over high heat.
Нарежьте мясо вдоль мышечных волокон длинными полосками шириной примерно 2 см. Для азу подходит именно такой вариант нарезки. Отправьте в казан 1 ч.л. сливочного масла, разогрейте его и отправьте туда мясо. Обжаривайте телятину примерно 10 минут до образования легкой золотистой корочки на быстром огне.
While the meat is roasting, cut the onion into thin half rings and add to the meat. Fry the meat and onions for another 5 minutes. The onion should become soft and slightly change color.
Пока мясо поджаривается, нарежьте лук тонкими полукольцами и добавьте к мясу. Поджаривайте мясо с луком еще 5 минут. Лук должен стать мягким и слегка изменить свой цвет.
In a separate bowl, mix sour cream and tomato sauce and add to the cauldron with the meat and onions. Instead of tomato sauce, you can use Georgian Tkemali sauce based on plums - this will diversify your basics.
В отдельной миске смешайте сметану и томатный соус и добавьте в казан к мясу и луку. Вместо томатного соуса можно взять грузинский соус «Ткемали» на основе слив – это разнообразит Ваше азу.
After this, cut up any cream or processed cheese and add it to the meat. Salt to taste, add chopped herbs, leaving a little for serving. Cover the cauldron with a lid and, if necessary, pour in a little (about 2 tablespoons) boiling water. Simmer for 15 minutes over low heat until cooked through.
После этого нарежьте произвольно сливочный или плавленый сыр и отправьте к мясу. Посолите по вкусу, добавьте рубленную зелень, оставив немного для подачи. Накройте казан крышкой, при необходимости влейте немного (около 2 ст.л.) кипятка. Протушите 15 минут на медленном огне до готовности.
Serve pan-fried or grilled eggplants as a side dish. To do this, cut the vegetables into 2 cm thick slices and add salt. Do not remove the skin, it will give the dish a characteristic taste and aroma. Fry the eggplants on both sides until golden brown.
На гарнир подайте поджаренные на сковороде или гриле баклажаны. Для этого, нарежьте овощи кружочками толщиной 2 см и посолите. Не снимайте кожицу, она придаст блюду характерный вкус и аромат. Поджарьте баклажаны с двух сторон до золотистой корочки.
Serve veal azu with eggplants with herbs and fresh vegetables.
Подавайте азу из телятины с баклажанами с зеленью и свежими овощами.