Wash the tomatoes and rinse the basil leaves.
Помойте помидоры и ополосните листья базилика.
Cut the tomatoes into circles about 6-8 mm wide. Cut the mozzarella into the same circles. Place them in a circle on a large plate, overlapping each other.
Нарежьте помидоры на кружочки шириной около 6-8 мм. Такими же кружочками нарежьте моцареллу. По кругу выложите их на большую тарелку внахлест.
Salt and pepper the tomatoes and mozzarella. Drizzle them with olive oil and garnish with basil leaves.
Посолите и поперчите томаты и моцареллу. Полейте их оливковым маслом и украсьте листиками базилика.
The salad should never be left in the refrigerator; it should be served immediately after preparation. This way it will not lose its freshness, and the juice from the tomatoes will drain.
Салат ни в коем случае нельзя не ставить в холодильник, его нужно подавать сразу после приготовления. Так он не потеряет свою свежесть, а сок от помидоров стечет.