Clean the chicken, wash it and cut it into thighs, drumsticks, wings, and breast. Cover with cold water for 30 minutes and dry. Peel and wash the onion, garlic and pepper. Wash the tomatoes and herbs.
Курицу зачистите, помойте и разделайте на бедра, голени, крылья, грудку. Залейте холодной водой на 30 минут и обсушите. Лук, чеснок и перец почистите и помойте. Помидоры и зелень помойте.
Place the chicken pieces in a frying pan without oil. Fry on all sides. Place the meat in a cauldron.
Куски курицы выложите на сковороду без масла. Обжарьте со всех сторон. Сложите мясо в казан.
Cut the onion into half rings. In the pan where the chicken was fried, add butter and fry the onion until golden brown.
Лук нарежьте полукольцами. На сковороду, где жарилась курица, положите сливочное масло и обжарьте лук до золотистого цвета.
Cut the pepper into strips. Make cross-shaped cuts on the tomatoes, pour boiling water for 5 minutes, then remove the peel and cut into cubes. Place onions, peppers, tomatoes on top of the chicken, stir and simmer for 15 minutes.
Перец нарежьте полосками. На помидорах сделайте крестообразные надрезы, залейте кипятком на 5 минут, затем снимите кожуру и нарежьте кубиками. Лук, перец, томаты выложите сверху на курицу, перемешайте и тушите 15 минут.
Add salt, pepper, chopped garlic, suneli hops. Mix everything and simmer for another 10 minutes. At the end of the stew, add chopped herbs, stir and turn off. Let it brew.
Добавьте соль, перец, измельченный чеснок, хмели-сунели. Все перемешайте и еще потушите 10 минут. В конце тушения всыпьте нарезанную зелень, перемешайте и выключите. Дайте настояться.
Serve chakhokhbili hot. Sprinkle chopped cilantro or other aromatic herbs on top. Serve crusty bread.
Подавайте чахохбили горячим. Присыпьте сверху нарезанной кинзой или другой ароматной зеленью. Подайте хрустящий хлеб.