Recipes / Hearty chakhokhbili from chicken drumstick with vegetables Сытное чахохбили из куриной голени с овощами
Chakhokhbili with chicken drumstick and vegetables is one of the variants of the Georgian dish, in which meat is successfully combined with vegetables, spicy and hot seasonings in the form of suneli hops, adjika, coriander and turmeric. By the way, turmeric is not such a simple ingredient in this dish as it seems. It is credited with many healing properties, in particular the curcumin contained in this root. Thanks to such a rich set, the dish even looks very appetizing, and if you take a sample, it will always be a favorite at home.
Чахохбили из куриной голени с овощами — один из вариантов грузинского блюда, где мясо удачно соседствует с овощами, обогащёнными пряностями и острыми приправами в виде хмели-сунели, аджики, кориандра и куркумы. К слову, куркума не такая уж простая составляющая в этом блюде, как может показаться. Её приписывают множество целебных свойств, особенно куркумину, содержащуюся в этом корне. Благодаря такому богатому набору ингредиентов блюдо и по виду, и по вкусу выглядит очень аппетитно, а если попробовать, оно неизменно становится любимым на домашнем столе.
Steps / Шаги:
Clean the shins, wash and dry. Also peel and wash the carrots, onions and garlic. Wash the tomatoes and herbs.
Голени зачистите, помойте и обсушите. Морковь, лук чеснок также почистите и помойте. Помидоры и зелень помойте.
Salt and pepper the chicken drumstick. Add all the spices to it, and then fry in a frying pan with vegetable oil.
Куриную голень посолите, поперчите. Добавьте к ней все специи, а затем обжарьте в сковороде с растительным маслом.
Chop the onion as desired and grate the carrots. Place in the pan with the fried drumstick and simmer together for 5-7 minutes. Chop the tomatoes and also add to the pan. Simmer for 2-3 minutes.
Лук нарежьте произвольно, морковь натрите на терке. Отправьте в сковороду к обжаренной голени и тушите вместе 5-7 мин. Нарежьте помидоры и также добавьте в сковороду. Тушите 2-3 минуты.
Mix 200 ml of water with mayonnaise and add salt. Pour this mixture into the pan. Place the pan on low heat and simmer for 40 minutes.
200 мл воды смешайте с майонезом и посолите. Эту смесь влейте в сковороду. Поставьте кастрюлю на медленный огонь и тушите 40 минут.
Boil buckwheat and serve with chakhokhbili as a side dish. Season the dish with chopped herbs. Add sliced vegetables to the dish.
Сварите гречку и подайте к чахохбили в качестве гарнира. Притрусите блюдо нарезанной зеленью. Поставьте к блюду нарезку из овощей.