Prepare the mackerel: cut the fish, remove the gills, fins, tail and rinse well. Cut the fish lengthwise along the back and remove the backbone and black film, rinse thoroughly in running water. Peel the garlic.
Подготовьте скумбрию: разделайте рыбу, удалите жабры, плавники, хвост и хорошо промойте. Разрежьте рыбу вдоль по спинке и удалите хребет и черную пленку, тщательно промойте в проточной воде. Чеснок очистите от шелухи.
Prepare the marinade: to do this, pour vegetable oil into a small container, add paprika, salt, ground black pepper and pressed garlic. Mix everything well.
Приготовьте маринад: для этого в небольшую емкость налейте растительное масло, добавьте паприку, соль, перец черный молотый и пропущенный через пресс чеснок. Все хорошо перемешайте.
Coat the fish on all sides with marinade. Place the prepared fish in a container and leave to marinate for 2 hours. Preheat the electric grill. Grease the grill grate with vegetable oil and carefully place the mackerel on it, skin side up. Bake the fish for about 5-7 minutes on both sides.
Рыбу со всех сторон смажьте маринадом. Уложите подготовленную рыбу в емкость и оставьте на 2 часа мариноваться. Разогрейте электрогриль. Решетку гриля смажьте растительным маслом и аккуратно уложите на нее скумбрию кожицей кверху. Запекайте рыбу около 5-7 минут с двух сторон.
Serve the finished mackerel hot, cut into portions. Complete the dish with a sprig of parsley and olives.
Подавайте готовую скумбрию в горячем виде, разрезав на порционные кусочки. Дополните блюдо веточкой петрушки и маслинами.