Clean the fish in advance, remove the entrails, fins and tail. Pay special attention to the black films inside the surface of the meat, as they impart bitterness if not completely removed.
Заранее очистите рыбу, удалите внутренности, плавники хвост. Особое внимание уделите черным пленкам внутри поверхности мяса, так как она придают горечь, если не удалить их полностью.
Finely chop the dried apricots, divide the lemon into 4 quarters and cut into slices. Mix mayonnaise with herbs, add salt. Spread this mixture over the fish on all sides.
Мелко порежьте курагу, лимон разделите на 4 четвертинки и порежьте слайсами. Майонез смешайте с пряными травами, добавьте соль. Этой смесью намажьте рыбу со всех сторон.
Add dried apricots and lemon to the fish belly and connect with toothpicks so that the contents do not fall out. Bake the fish at 190 degrees until fully cooked, but no more than 40 minutes. Remove toothpicks at the end of cooking.
В рыбье брюхо добавьте курагу и лимон, соедините зубочистками, чтобы содержимое не вываливалось. Запекайте рыбу при температуре 190 градусов до полной готовности, но не более 40 минут. Удалите зубочистки в конце приготовления.
Serve the fish along with boiled potatoes. Garnish with curly parsley. It's especially good when it's still hot.
Подавайте рыбу вместе с отварным картофелем. Украшайте кудрявой петрушкой. Особенно хороша она еще горячей.