Clean the fish, trim the fins and remove the head, and also clean the walls of the abdomen from the black film. Peel and wash the onions and carrots.
Рыбу почистите, обрежьте плавники и удалите голову, а также очистите стенки брюшка от черной пленки. Лук и морковь почистите и помойте.
Cut the fish into portions. Salt, sprinkle with fish seasoning and spices.
Рыбу нарежьте на порционные кусочки. Посолите, посыпьте приправой для рыбы и специями.
Fry chopped onions and grated carrots in vegetable oil, and then pour tomato paste into them. Add salt and stir.
Нарезанный лук и тертую морковь обжарьте на растительном масле, а затем влейте к ним томатную пасту. Посолите и перемешайте.
Place the fish on top of the fried vegetables. Add bay leaf and simmer for 40 minutes over low heat.
Выложите рыбу на обжаренные овощи. Положите лавровый лист и тушите 40 минут на медленном огне.
Serve mackerel stewed in tomato sauce on a common platter or portioned plates. Garnish with parsley or sprinkle with chopped green onions. Prepare a side dish in the form of rice or potatoes.
Тушеную в томатном соусе скумбрию подайте на общем блюде или порционных тарелках. Украсьте зеленью петрушки или посыпьте нарезанным зеленым луком. Приготовьте гарнир в виде риса или картофеля.