Wash and dry the tomatoes and plums. Peel and wash the onion and garlic. Wash and dry the peppers and herbs.
Помидоры и сливы помойте и обсушите. Лук и чеснок очистите и помойте. Перец и зелень помойте и обсушите.
Place tomatoes, sweet and hot peppers and onions, cut into 4 parts, into a well-heated frying pan without oil. Fry for 10 minutes until dark charred spots appear. Then transfer the vegetables to another container and let cool.
Помидоры, сладкий, острый перец и лук, разрезанный на 4 части, выложите в хорошо разогретую сковороду без масла. Обжаривайте 10 минут до появления темных обугленных пятен. Затем переложите овощи в другую емкость и дайте остыть.
Peel the vegetables and remove the seeds from the hot peppers. Lightly grind the garlic, onion, and hot pepper in a blender (to large particles).
Снимите с овощей кожуру, острый перец очистите от семян. Слегка измельчите в блендере чеснок, лук, острый перец (до крупных частиц).
Add pitted plums, vegetables, juice of one lemon, parsley. Add salt to taste and blend in the blender for a couple more minutes.
Добавьте сливы без косточек, овощи, сок одного лимона, зелень петрушки. Посолите по вкусу и смешайте в блендере еще пару минут.
Serve the salsa garnished with a sprig of parsley. Add a slice of lemon for decoration.
Подайте сальсу, украсив веточкой петрушки. Положите для украшения кружок лимона.