Prepare all ingredients. Wash the chicken fillet, dry it and cut it into small pieces. Wash the vegetables, peel the onions. Sift the flour.
Подготовьте все ингредиенты. Куриное филе помойте, просушите и нарежьте на небольшие кусочки. Овощи вымойте, лук очистите от шелухи. Муку просейте.
Prepare the pita dough: mix all the dry ingredients (flour, sugar, salt), then add the oil and hot water. Mix everything well and knead the dough with your hands for 5 minutes. The dough should be smooth, not dense and plastic. Cover the dough with film and leave in a warm place for 1 hour.
Приготовьте тесто для питы: смешайте все сухие ингредиенты (мука, сахар, соль), затем добавьте масло и горячую воду. Все хорошо перемешайте и замесите тесто руками в течение 5 минут. Тесто должно получиться гладким, не плотным и пластичным. Накройте тесто пленкой и оставьте в теплом месте на 1 час.
Prepare the marinade for chicken fillet: mix basil, curry, coriander and salt. Roll the fillet pieces in the prepared mixture, cover and leave in the refrigerator for 15-20 minutes.
Приготовьте маринад для куриного филе: смешайте базилик, карри, кориандр и соль. Кусочки филе обваляйте в приготовленной смеси, накройте и оставьте в холодильнике на 15-20 минут.
Divide the dough into 8 equal parts. Dust a work surface with flour and roll out one portion of the dough into a circle approximately 15 centimeters in diameter. Heat a dry frying pan well over medium heat and place the tortilla in it. When the tortilla puffs up, flip it over and brown the other side.
Разделите тесто на 8 одинаковых частей. Присыпьте мукой рабочую поверхность, на которой раскатайте одну часть теста в круг диаметром примерно 15 сантиметров. Хорошо разогрейте сухую сковороду на среднем огне, выложите в нее лепешку. Когда лепешка надуется, переверните ее и поджарьте с другой стороны.
In a frying pan heated with vegetable oil, fry the pieces of chicken fillet until golden brown. Then cover the pan with a lid and remove from heat.
На сковороде, разогретой с растительным маслом, обжарьте кусочки куриного филе до золотистой корочки. Затем накройте сковороду крышкой и снимите с огня.
Prepare the vegetables: thinly slice the cabbage, add a pinch of sugar and salt to it, mix everything well and crush the cabbage with your hands.
Подготовьте овощи: тонко нарежьте капусту, добавьте в нее по щепотке сахара и соли, все хорошо перемешайте и помните капусту руками.
Prepare the sauce: to do this, mix sour cream, mayonnaise and curry.
Приготовьте соус: для этого смешайте сметану, майонез и карри.
Serve homemade pita with chicken and vegetables immediately, complementing the dish with fresh lettuce and cherry tomatoes.
Домашнюю питу с курицей и овощами подавайте сразу же, дополнив блюдо свежими листьями салата и помидорками черри.