Peel and wash the potatoes and onions. Wash the tomatoes and eggplants and remove the sepals. Wash and dry the parsley and mushrooms.
Картофель, лук очистите и помойте. Помидоры и баклажаны помойте и очистите от чашелистиков. Петрушку и грибы помойте и обсушите.
Cut the champignons into slices and fry them in vegetable oil. Add salt and stir.
Шампиньоны нарежьте пластинками и обжарьте их на растительном масле. Добавьте соль, перемешайте.
Cut the eggplants into slices and fry until golden brown. Fry the onion, cut into half rings.
Баклажаны нарежьте кружочками и также пожарьте до румяной корочки. Обжарьте лук, нарезанный полукольцами.
Place the eggplants in the baking dish first, then the mushrooms and onions. Place the potatoes, cut into slices, in the next layer.
В форму для запекания выложите сначала баклажаны, затем грибы и лук. Картофель, нарезанный кружочками, уложите в форму следующим слоем.
Grind the tomatoes into a paste in a blender, add the herbs and pour over the vegetables. Sprinkle grated cheese on top. Bake in the oven at 190 degrees for 40 minutes.
Помидоры измельчите блендером в кашицу, добавьте зелень и вылейте на овощи. Сверху посыпьте тертым сыром. Запекайте в духовке при температуре 190 градусов 40 минут.
Serve the vegetable casserole in portions. Garnish with fresh herbs and red cherry tomatoes. Serve pickled vegetables if desired.
Овощную запеканку подавайте порционно. Украсьте свежей зеленью, красными помидорками черри. По желанию подайте маринованные овощи.