Thaw the puff pastry at room temperature by laying out the sheets in a single layer on the table. Remove the currant jam from the jar.
Слоеное тесто разморозьте при комнатной температуре, разложив его пластины в один слой на столе. Смородиновый джем достаньте из банки.
Cut the puff pastry into small squares measuring 10*10 cm. Roll them out lightly with a rolling pin in one direction so as not to disturb the structure of the puff pastry.
Слоеное тесто нарежьте на небольшие квадраты размером 10*10 см. Слегка раскатайте их скалкой в одном направлении, чтобы не нарушить структуру слоеного теста.
Using a knife, cut a hole in one part of the dough square with a knife or use a baking mold, and place 1-2 tbsp on the other part. currant jam.
Вырежьте ножом или выдавите с помощью кулинарной формы отверстие в одной части квадрата из теста, а на другую часть выложите 1-2 ст.л. смородинового джема.
Connect the two parts so that the heart is on top. Press the edges of the pies with a fork. Place on a parchment-lined baking sheet. Brush the tops of the pies with beaten egg. Place the hearts cut out from the dough on the baking sheet. They will come in handy for decoration.
Соедините две части так, чтобы сердечко оказалось сверху. Края пирожков прижмите вилкой. Выложите на застеленный пергаментом противень. Смажьте верх пирожков взбитым яйцом. На противень поместите и вырезанные из теста сердечки. Они пригодятся для украшения.
Preheat the oven to 175-180 ℃ and bake the pies for about 25-30 minutes. If you decide to make these pies from puff pastry, let the dough rise a little before baking.
Разогрейте духовку до температуры 175-180 ℃ и выпекайте пирожки около 25-30 минут. Если Вы решили приготовить такие пирожки из дрожжевого слоеного теста, перед выпечкой дайте тесту немного подойти.
Serve puff pastries with currant jam for tea or coffee.
Подавайте слоеные пирожки со смородиновым джемом к чаю или кофе.