Clean the mackerel from the entrails and heads, wash and dry. Peel and wash the garlic. Wash and dry the greens.
Скумбрию очистите от внутренностей и голов, помойте, обсушите. Чеснок очистите и помойте. Зелень помойте и обсушите.
Remove the backbone and bones from the mackerel. Lightly add salt and pepper. Place the carcasses in a bowl.
У скумбрии удалите хребет и кости. Слегка присолите и поперчите. Сложите тушки в миску.
Prepare the filling. Finely chop the onion, grate the cheese and place everything in a container with sour cream. Add grated garlic, salt and stir.
Приготовьте начинку. Нарежьте мелко лук, натрите на терке сыр и отправьте все в емкость со сметаной. Добавьте тертый чеснок, посолите и перемешайте.
Stuff the mackerel with the resulting mixture. Wrap each fish in foil and bake in the oven for 30 minutes at 180 degrees.
Полученной смесью нафаршируйте скумбрию. Каждую рыбу заверните в фольгу и отправьте запекаться в духовку на 30 минут при температуре 180 градусов.
Serve the finished mackerel with sliced lemon slices. Garnish the dish with parsley sprigs. Add vegetables or side dish of your choice.
Готовую скумбрию подайте с нарезкой из кружочков лимона. Украсьте блюдо веточками петрушки. Положите овощи или гарнир по вашему вкусу.