Sift the flour, so it will be saturated with oxygen and cleared of impurities. Wash the dill well and dry.
Муку просейте, так она насытится кислородом и очистится от примесей. Зелень укропа хорошо промойте и высушите.
Prepare the pancake dough: in a deep bowl, mix milk, water, salt, sugar, soda, eggs and vegetable oil with a mixer. Then gradually add flour and mix until smooth with a whisk or mixer at low speed. Let the dough rest for 20-30 minutes in a warm place.
Приготовьте тесто для блинов: в глубокой миске смешайте миксером молоко, воду, соль, сахар, соду, яйца и растительное масло. Затем постепенно введите муку и перемешайте до однородности венчиком или миксером на малых оборотах. Дайте тесту постоять 20-30 минут в теплом месте.
Heat the frying pan well over high heat, then remove it and grease it with 1 teaspoon of vegetable oil. Pour some dough into the center of the pan and spread it over the entire surface in a thin layer. Bake pancakes on both sides.
Хорошо разогрейте сковороду на сильном огне , затем снимите ее и смажьте 1 чайной ложкой растительного масла. Налейте немного теста в центр сковороды и распределите его по всей поверхности тонким слоем. Выпекайте блины с двух сторон.
Prepare the filling: grate the suluguni cheese on a fine grater, finely chop the dill. Mix cheese with dill. Salt the filling if the cheese is not salted.
Приготовьте начинку: натрите сыр сулугуни на мелкой терке, укроп мелко нарежьте. Смешайте сыр с укропом. Посолите начинку, если сыр не соленый.
Place the finished pancakes with suluguni on a dish and serve immediately, hot, while the cheese stretches.
Готовые блинчики с сулугуни выложите на блюдо и подавайте сразу же, горячими, пока сыр тянется.