Prepare all the ingredients. Remove from the refrigerator to allow them to come to room temperature. Sift the flour.
Приготовьте все продукты. Извлеките из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Муку просейте.
Beat eggs with sugar and vanilla using a mixer. Add flour and starch to the egg-sugar mixture and stir. Then - slaked soda with vinegar and mix gently from bottom to top. Let the dough rest for 10 minutes.
Яйца взбейте с сахаром и ванилином при помощи миксера. В яично-сахарную смесь добавьте муку и крахмал и перемешайте. Затем - гашеную уксусом соду и снизу вверх аккуратно перемешайте. Дайте тесту постоять 10 минут.
Line a baking sheet with parchment and grease with margarine. Pour the dough and spread it over the entire surface. Place in an oven preheated to 180 degrees for 10-15 minutes until the cake doubles in size and turns golden.
Противень выстелите пергаментом и смажьте маргарином. Вылейте тесто и распределите его по всей поверхности. Отправьте в разогретую до 180 градусов духовку на 10-15 минут, пока корж увеличится в 2 раза и станет золотистым.
Place the hot cake on a damp towel. Brush it with jam and carefully roll it up using a towel.
Горячий корж выложите на влажное полотенце. Смажьте его джемом и аккуратно сверните рулет при помощи полотенца.
Cut the roll into portions. Sprinkle them with powdered sugar. Decorate with berries, chocolate chips, and a mint sprig if desired.
Порежьте рулет на порционные куски. Присыпьте их сахарной пудрой. Украсьте по желанию ягодами, шоколадной стружкой, веточкой мяты.