Clean the meat, wash it, remove the bones from the thighs. Peel, wash and boil the potatoes for the side dish until half cooked.
Мясо зачистите, помойте, удалите кости из бедер. Картофель для гарнира очистите, помойте и отварите до полуготовности.
Place chicken thighs and cut into pieces in a bag with salt, flour and thyme, shake. In a frying pan over high heat, fry them for 6-8 minutes until golden brown, then place in a baking dish.
Куриные бедра и нарезанную на куски грудку положите в пакет с солью, мукой и тимьяном, встряхните. В сковороде на сильном огне за 6-8 минут пожарьте их до румяной корочки, затем выложите в форму для запекания.
Prepare the marinade. Cut the plums into small pieces, the olives into thin rings. In a bowl, add capers, tomato paste, lemon juice, sugar, wine, mix. Pour over meat and stir.
Приготовьте маринад. Сливы нарежьте мелкими кусочками, оливки - тонкими колечками. В миске добавьте к ним каперсы, томатную пасту, лимонный сок, сахар, вино, перемешайте. Залейте мясо и перемешайте.
Cover the chicken with foil and place in an oven preheated to 180 degrees for 20-25 minutes. After 20 minutes, remove the foil and finish baking for 5-7 minutes under the grill.
Накройте курицу фольгой и отправьте в разогретую до 180 градусов духовку на 20-25 минут. Через 20 минут снимите фольгу и допеките 5-7 минут под грилем.
Prepare potatoes for a side dish. Add seasoning to the tubers boiled until half cooked. Place in a frying pan with butter and olive oil, add rosemary and salt and fry over high heat until golden brown.
На гарнир приготовьте картофель. К отваренным до полуготовности клубням добавьте приправу. Выложите в сковороду со сливочным и оливковым маслом, добавьте розмарин и соль и обжарьте на сильном огне до румяной корочки.
Serve chicken with roasted potatoes. Place the meat on lettuce leaves. Garnish with tomato slices.
Подайте курицу с жареным картофелем. Уложите мясо на листья салата. Украсьте дольками помидор.