Clean the fish from scales, gills and entrails, and wash thoroughly. Peel and wash the potatoes and onions. Wash and dry the greens.
Рыбу очистите от чешуи, жабр и внутренностей, тщательно помойте. Картофель и лук очистите и помойте. Зелень помойте и обсушите.
Make cuts on both sides of the carp carcass with a knife. Prepare a mixture of spices for fish, 2 tbsp. sour cream, mustard, salt and juice of half a lemon. Mix everything and brush the fish thoroughly.
На тушке карпа с обеих сторон сделайте надрезы ножом. Приготовьте смесь из специй для рыбы, 2-х ст.л. сметаны, горчицы, соли и сока половины лимона. Все перемешайте и тщательно смажьте рыбу.
Cut the potatoes into pieces, add salt, Italian herbs and the remaining sour cream. Mix everything.
Картофель разрежьте на куски, посолите, добавьте итальянские травы и оставшуюся сметану. Все перемешайте.
In a baking dish or on a baking sheet on foil, place the carp, chopped onion and potatoes on top of the onion. Cut the other half of the lemon into slices and place on the fish or insert into the slits. Bake in the oven for about an hour.
В форму для запекания или на противень на фольгу выложите карпа, нарезанный лук и сверху лука - картофель. Вторую половину лимона нарежьте дольками и выложите на рыбу или вложите в разрезы. Выпекайте в духовке около часа.
Serve the carp with hot potatoes. Garnish with sprigs of herbs, sweet pepper rings or tomato slices.
Подавайте карпа с картофелем горячим. Украсьте веточками зелени, кольцами сладкого перца или дольками помидора.