Prepare all ingredients in required quantities. Clean and rinse the shrimp thoroughly. Peel the garlic. Cut three cloves of garlic into large pieces, and pass the remaining garlic through a press. Finely grate Parmesan cheese.
Подготовьте все ингредиенты в нужном количестве. Креветки тщательно почистите и промойте. Чеснок очистите от шелухи. Три зубчика чеснока порежьте на крупные кусочки, а оставшийся чеснок пропустите через пресс. Сыр пармезан натрите мелко на терке.
In a frying pan heated with olive oil, fry the peeled shrimp. Place shrimp on a plate. In the same pan where you cooked the shrimp, add the butter and chopped garlic. Fry the garlic a little and remove it from the pan.
В разогретой с оливковым маслом сковороде обжарьте очищенные креветки. Креветки выложите в тарелку. В ту же сковороду, где готовились креветки, добавьте сливочное масло и чеснок, нарезанный кусочками. Немного обжарьте чеснок и уберите его из сковороды.
Pour cream into the pan, add salt and Provençal herbs. Place shrimp in a frying pan, add garlic, passed through a press. Add grated cheese to the shrimp. Simmer the shrimp covered for 5 minutes. Then pour in the lemon juice and remove the pan from the heat.
Налейте в сковороду сливки, посолите, добавьте прованские травы. Переложите в сковороду креветки, добавьте чеснок, пропущенный через пресс. К креветкам добавьте натертый сыр. Тушите креветки под крышкой в течение 5 минут. Затем налейте сок лимона и снимите сковороду с огня.
Serve shrimp with pasta in serving bowls. Sprinkle the dish with grated Parmesan, add slices of fresh tomato and a sprig of basil.
Подавайте креветки с пастой, разложив в порционные тарелки. Посыпьте блюдо тертым пармезаном, дополните ломтиками свежего томата и веточкой базилика.