Rinse the potatoes well without peeling the skins. Prepare the foil and cut out small squares from it. Preheat the oven to 200 degrees. Peel the garlic and chop finely. Place the sour cream in a separate bowl.
Картофель хорошо промойте, не счищая кожуру. Подготовьте фольгу и вырежьте из нее небольшие квадратики. Духовку разогрейте до 200 градусов. Чеснок очистите и мелко порубите. Сметану переложите в отдельную миску.
Wrap each washed potato in several squares of foil.
Каждую вымытую картофелину оберните в несколько квадратиков из фольги.
Place all the potatoes on a baking tray and place in a hot oven for 50 minutes.
Выложите все картофелины в противень для выпекания, поставьте в горячую духовку на 50 минут.
Add salt and garlic to the sour cream in a bowl, mix well until smooth.
К сметане в миску добавьте соль и чеснок, хорошо перемешайте до однородной массы.
Remove the potatoes from the oven, remove half the foil from each potato, use a spoon to press a small hole and spoon the sauce into it.
Выньте картофель из духовки, снимите половину фольги с каждой картофелины, продавите с помощью ложки небольшое отверстие и выложите туда соус.
Place the potatoes and sauce in the oven for 5-10 minutes, checking periodically for doneness.
Картофель с соусом поставьте в духовку на 5-10 минут, периодически проверяя готовность.
5 minutes before the potatoes are ready, add grated cheese.
За 5 минут до готовности картофеля добавьте к нему тертый сыр.