Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Carefully sort the mushrooms, rinse with running cold water, removing debris and dirt from them. Peel the onion and rinse with water.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Грибы тщательно переберите, промойте проточной холодной водой, удалив с них мусор и грязь. Лук очистите от шелухи и ополосните водой.
Cut the prepared mushrooms into 4 parts, place in a pan with salted water and cook for 20-30 minutes, constantly removing foam from the mushrooms. After the time has passed, drain the mushrooms and pass them through a meat grinder.
Подготовленные грибы разрежьте на 4 части, выложите в кастрюлю с подсоленной водой и варите в течение 20-30 минут, постоянно убирая пену с грибов. По истечении времени слейте с грибов воду и пропустите их через мясорубку.
Cut the peeled onion into medium cubes, fry it in a frying pan with butter until golden and soft and pass through a meat grinder. Place the chopped mushrooms and onions in a frying pan and fry the vegetable mixture with a little oil for 25 minutes.
Очищенный лук нарежьте средними кубиками, обжарьте его на сковороде с маслом до золотистости и мягкости и пропустите через мясорубку. Переложите измельченные грибы и лук в сковороду и обжаривайте овощную массу с небольшим количеством масла в течение 25 минут.
Place the finished mushroom caviar in sterilized jars, place the jars in a pan of hot water and place on the stove, waiting for the water to boil. After the water boils, reduce the heat and sterilize the jars for 20 minutes, then seal each jar of caviar and set aside to cool.
Готовую грибную икру разложите по стерилизованным банкам, банки разместите в кастрюле с горячей водой и отправьте на плиту, дожидаясь закипания воды. После закипания воды убавьте огонь и стерилизуйте банки в течение 20 минут, после чего закупорьте каждую банку с икрой и отложите в сторону для остывания.
Serve nutritious mushroom caviar from milk mushrooms with onions for the winter as an independent snack dish or as a dressing for pasta, rice and potatoes.
Питательную грибную икру из груздей с луком на зиму подавайте в качестве самостоятельного закусочного блюда или в качестве заправки к макаронам, рису и картофелю.