Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Sort the porcini mushrooms, cut off the lower part of the stalk and rinse with running water to remove debris and dirt. Pour boiling water over the tomatoes and peel them, peel the garlic.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Белые грибы переберите, срежьте нижнюю часть плодоножки и промойте проточной водой от мусора и грязи. Помидоры обдайте кипятком и снимите с них кожицу, чеснок очистите от шелухи.
Finely chop the prepared mushrooms, place in a frying pan with vegetable oil and fry on the stove for 15-20 minutes until excess liquid evaporates.
Подготовленные грибы мелко нарежьте, выложите в сковороду с растительным маслом и отправьте на плиту обжариваться в течение 15-20 минут до испарения лишней жидкости.
Grind the peeled tomatoes together with fried mushrooms through a meat grinder. Place the resulting minced meat back into the frying pan, place it on the stove over low heat and bring the mixture to a boil. Add salt, pepper and paprika to the minced meat, thoroughly mix the mushroom caviar and add finely chopped garlic cloves to it, continuing to simmer the dish for another 5-7 minutes.
Очищенные от кожицы помидоры перекрутите вместе с жареными грибами через мясорубку. Полученный фарш переложите обратно в сковороду, отправьте на плиту с минимальным огнем и доведите массу до кипения. Присоедините к фаршу соль, перец и паприку, тщательно перемешайте грибную икру и добавьте к ней мелкорубленные зубчики чеснока, продолжая тушить блюдо еще в течение 5-7 минут.
Place the prepared mushroom caviar from porcini mushrooms into sterilized jars, roll up with metal lids and send to a storage place, covering the jars with a blanket.
Приготовленную грибную икру из белых грибов разложите в стерилизованные банки, закатайте металлическими крышками и отправьте в место для хранения, накрыв банки одеялом.
For the winter, garnish the spicy porcini mushroom caviar with finely chopped herbs and serve with bread or croutons.
Пикантную икру из белых грибов на зиму украсьте мелкорубленной зеленью и подавайте в дополнении с хлебом или гренками.