Wash the egg with warm water. Weigh and sift the flour. Peel the cucumber from skin and seeds, wash and grate on a coarse grater. Squeeze out excess juice.
Яйцо вымойте теплой водой. Муку взвесьте и просейте. Огурец очистите от кожи и семян, помойте и натрите на крупной терке. Отожмите лишний сок.
In a deep bowl, mix grated cucumber and egg. Add mayonnaise there and mix everything thoroughly. Gradually add flour and starch and mix well until all ingredients are completely moistened. Finally, add salt to taste. Bake the pancakes in a preheated frying pan, frying for 5 minutes on each side.
В глубокой миске смешайте натертый огурец и яйцо. Добавьте туда майонез и все тщательно перемешайте. Постепенно всыпайте муку и крахмал и хорошо вымешивайте до полного увлажнения всех ингредиентов. В завершении посолите по вкусу. Выпекайте оладьи на разогретой сковороде, обжарив в течение 5 минут с каждой из сторон.
Serve with sour cream or natural yogurt, garnished with chopped herbs.
Подавайте к столу со сметаной или натуральным йогуртом, украсив рубленной зеленью.