Sift the flour into a separate bowl and combine with soda.
Муку просейте в отдельную миску и соедините с содой.
In a deep bowl, mix salt, egg and sugar. Pour in kefir. Mix everything well with a whisk. Then add the flour mixture. Mix the dough thoroughly and do not stir again. Leave to stand for 30 minutes.
В глубокой миске смешайте соль, яйцо и сахар. Залейте кефиром. Все хорошо перемешайте с помощью венчика. Затем добавьте мучную смесь. Тщательно перемешайте тесто и больше не мешайте. Оставьте постоять в течение 30 минут.
Once bubbles have formed on the surface of the dough, start frying. Fry the pancakes in a hot frying pan with vegetable oil for 5 minutes on each side. Place the finished pancakes on a paper towel to remove excess oil.
После того, как на поверхности теста образовались пузырьки, приступайте к жарке. Обжаривайте оладьи на раскаленной сковороде с растительным маслом в течение 5 минут с каждой стороны. Готовые оладьи выложите на бумажное полотенце, чтобы убрать лишнее масло.
Serve the pancakes warm with natural yogurt, sour cream or jam.
Подавайте оладьи к столу в теплом виде с натуральным йогуртом, сметаной или вареньем.