Prepare a large, heavy-bottomed saucepan and an immersion blender. Wash and peel the vegetables.
Подготовьте большую кастрюлю с толстым дном, погружной блендер. Помойте и очистите овощи.
Cut the peeled zucchini and tomatoes into cubes. Grate the carrots on a coarse grater. Cut the onion into small cubes. Grind the garlic using a press.
Нарежьте кабачки без кожуры и помидоры кубиками. Натрите морковь на крупной терке. Нарежьте лук мелкими кубиками. Чеснок измельчите с помощью пресса.
Heat vegetable oil in a saucepan and fry onions and carrots for 10 minutes.
Разогрейте в кастрюле растительное масло и жарьте лук и морковь в течение 10 минут.
Add the remaining ingredients to the pan: zucchini, garlic, tomatoes, tomato paste, paprika, sugar. Place on low heat and cook vegetables for 60 minutes. Keep the lid slightly open, this is necessary so that the resulting vegetable juice evaporates.
Добавьте в кастрюлю оставшиеся продукты: кабачки, чеснок, помидоры, томатную пасту, паприку, сахар. Поставьте на медленный огонь и варите овощи 60 минут. Крышку держите слегка приоткрытой, это необходимо, чтобы образовавшийся овощной сок выпарился.
Remove the pan from the heat. Using an immersion blender in a saucepan, mix all the boiled vegetables until the consistency of a homogeneous puree, add salt and pepper to taste.
Снимите кастрюлю с огня. Погружным блендером в кастрюле смешайте все вареные овощи до консистенции однородного пюре, посолите, поперчите на вкус.
Place the pan back on low heat and cook for 15 minutes, stirring gently constantly.
Снова поставьте кастрюлю на медленный огонь и варите 15 минут, постоянно осторожно перемешивая.
Place the resulting caviar into jars. After the caviar has cooled, place the jars of caviar in the refrigerator. In this form, caviar is not stored for a long time. But if you want to make preparations for the long winter, then sterilize the jars, spread the caviar on them tightly, without bubbles, and roll up the lids. Then turn the jars upside down, cover them with a warm blanket and leave them to cool slowly for 1-2 days. Store jars in a cool, dark place.
Разложите полученную икру по банкам. После того, когда икра остынет, банки с икрой поставьте в холодильник. В таком виде икра долго не хранится. Но если есть желание сделать заготовки на долгую зиму, то простерилизуйте банки, разложите по ним икру плотно, без пузырьков и закатайте их крышками. Затем переверните банки вверх дном, накройте их теплым одеялом и оставьте на 1-2 дня медленно остывать. Храните банки в темном прохладном месте.
Typically, squash caviar is used as an addition to main courses or spread on bread.
Обычно кабачковую икру используют как добавку ко вторым блюдам или мажут на хлеб.