Prepare the eggplants in advance. To do this, you need to cook them on the grill. If this is not possible, you can use a convection oven. Wash the eggplants, place them on a skewer and place them on the grill. Turning occasionally, cook until golden brown streaks appear. Remove from heat and cool eggplants. Peel the garlic and pass through a press.
Заранее подготовьте баклажаны. Для этого необходимо приготовить их на гриле. Если такая возможность отсутствует, можно воспользоваться аэрогрилем. Баклажаны вымойте и наденьте на шампур, положите на решетку гриля. Периодически переворачивая, готовьте до появления румяных полосок. Снимите с огня и остудите баклажаны. Чеснок очистите и пропустите через пресс.
Cut off the stems and peel off the cooled eggplants. Take a deep plate and use a fork to mash the eggplants into a paste. Add sesame paste, garlic to the vegetables, pour in yogurt and olive oil, salt and chili pepper. Mix the contents of the plate well.
С охлажденных баклажанов срежьте хвостики и снимите кожуру. Возьмите глубокую тарелку и в ней с помощью вилки разомните баклажаны до пастообразного состояния. Добавьте к овощам кунжутную пасту, чеснок, влейте йогурт и оливковое масло, посолите и насыпьте перец чили. Содержимое тарелки хорошо перемешайте.
If you're sticking with a more traditional eggplant caviar recipe, use a large tomato and red onion instead of yogurt and tahini. Add finely chopped vegetables to the eggplants, add oil and salt. Garlic and chili pepper can be omitted if desired.
Если вы придерживайтесь более традиционного рецепта баклажанной икры, то вместо йогурта и тахини используйте крупный помидор и красный репчатый лук. Добавьте мелко нарезанные овощи к баклажанам, влейте масло, посолите. Чеснок и перец чили по желанию можно не использовать.
Serve the finished eggplant caviar chilled. Spread a thick layer on crusty bread or serve as an appetizer with meat.
Готовую баклажанную икру подавайте в охлажденном виде. Намазывайте толстым слоем на хрустящий хлеб или подавайте закуску к мясу.