Recipes / Fried flounder caviar in golden brown crust Жареная икра камбалы в румяной корочке
Flounder caviar, like the fish itself, has an amazing taste and high nutritional value. Caviar contains valuable vitamins, minerals and fatty acids that the body needs for normal functioning. To prepare caviar, various types of heat treatment are used, such as frying, baking, drying and stewing. Moreover, regardless of the method of preparing caviar, it always turns out tender, juicy and aromatic.
Икра камбалы, как и сама рыба, обладает превосходным вкусом и высокой питательной ценностью. В составе икры сосредоточены ценные витамины, минералы и жирные кислоты, необходимые организму для нормального функционирования. Для приготовления икры применяют различные методы тепловой обработки, такие как жарка, запекание, вяление и тушение. При любом способе она остаётся нежной, сочной и ароматной.
Steps / Шаги:
Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Pour boiling water over the flounder caviar, remove films and tendons and place in a colander to remove excess liquid.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Икру камбалы обдайте кипятком, очистите от пленок и сухожилий и откиньте на дуршлаг для избавления от лишней жидкости.
Salt and pepper the peeled flounder caviar to taste, stir the mixture to soak the caviar and set aside for a while. As the caviar is soaked in salt and pepper, roll the caviar in flour and fry in a frying pan heated with vegetable oil until golden brown. Place the finished caviar on a plate with a paper towel to remove excess fat.
Очищенную икру камбалы посолите и поперчите по вкусу, перемешайте массу для пропитывания икры и отложите в сторону на некоторое время. По мере пропитывания икры солью и перцем, обваляйте икру в муке и обжаривайте на разогретой с растительным маслом сковороде до румяности. Готовую икру выкладывайте на тарелку с бумажным полотенцем для избавления от лишнего жира.
Serve fried flounder caviar in a golden brown crust as a side dish with rice, pasta or mashed potatoes.
Жареную икру камбалы в румяной корочке подавайте в качестве гарнира к рису, макаронным изделиям или картофельному пюре.