Wash the zucchini and carrots thoroughly, peel and dry with a paper towel. Peel the onion and rinse with water to remove debris and dirt.
Кабачки и морковь тщательно помойте, очистите от кожуры и обсушите бумажным полотенцем. Лук очистите от шелухи и ополосните водой от мусора и грязи.
Cut the peeled zucchini into medium-sized cubes, chop the onion and carrots. Combine the chopped vegetables in a saucepan, pour in vegetable oil, cover the pressure cooker with a lid and place on the stove. Bring the dish to a boil, then, reducing the heat, fry the vegetables for 40 minutes, then add salt, sugar and tomato paste to the vegetables. Mix the ingredients and beat the mixture with a blender until smooth.
Очищенный кабачок нарежьте кубиками среднего размера, лук и морковь измельчите. В кастрюле соедините измельченные овощи, влейте к ним растительное масло, накройте скороварку крышкой и отправьте на плиту. Доведите блюдо до кипения, затем, убавив огонь, обжаривайте овощи в течение 40 минут, после чего добавьте к овощам соль, сахар и томатную пасту. Перемешайте ингредиенты и взбейте массу блендером до получения однородного состояния.
Place the puree mixture back on the stove, mix thoroughly and simmer for 5 minutes. Then add vinegar to the squash caviar, simmer the dish for another 5-7 minutes and place in pasteurized jars for sealing.
Пюреобразную массу поставьте снова на плиту, тщательно перемешайте и тушите в течение 5 минут. После чего добавьте в кабачковую икру уксус, тушите блюдо еще 5-7 минут и раскладывайте в пастеризованные банки для закатки.
Serve homemade squash caviar as an appetizer with crusty white bread or use as a dressing for pasta, mashed potatoes or rice.
Домашнюю кабачковую икру подавайте в качестве закусочного блюда с хрустящим белым хлебом или используйте в качестве заправки для макарон, картофельного пюре или риса.