Sterilize caviar jars in advance. Wash all vegetables and herbs thoroughly. Peel the zucchini, remove the seeds and pass the pulp through a meat grinder. Lightly squeeze out excess liquid. Peel the carrots, onions, garlic and herbs and chop finely. Scald the tomatoes with boiling water and peel the skin, then cut into small pieces.
Заранее простерилизуйте банки для икры. Все овощи и зелень тщательно помойте. С кабачков снимите кожуру, удалите семечки и пропустите мякоть через мясорубку. Слегка отожмите лишнюю жидкость. Морковь, лук, чеснок и зелень очистите и мелко нарубите. Помидоры ошпарьте кипятком и очистите от кожи, затем нарежьте на маленькие кусочки.
Heat 2 tbsp in a frying pan. vegetable oil, add onions and carrots. Fry vegetables for 3-4 minutes until soft. Add the tomatoes and continue cooking for another 10-12 minutes, after which place the contents of the pan into a separate container.
В сковороде разогрейте 2 ст.л. растительного масла, выложите лук и морковь. Обжаривайте овощи в течение 3-4 минут до мягкого состояния. Добавьте помидоры и продолжайте готовить еще 10-12 минут, после чего содержимое сковороды выложите в отдельную емкость.
Pour 1 tbsp into the same pan. oil, heat again. Place the zucchini in it and simmer under the lid until soft, then you can remove the lid and simmer over high heat. Add the zucchini to the remaining vegetables and use a blender to puree everything until smooth. Then put the vegetables back into the pan, add tomato paste, 2 tbsp. vegetable oil, salt and simmer for about 20-25 minutes over low heat.
В ту же сковороду влейте 1 ст.л. масла, снова разогрейте. Выложите в нее кабачки и тушите под крышкой до мягкого состояния, далее можно снять крышку и дотушить на сильном огне. Добавьте кабачки к остальным овощам и с помощью блендера размельчите все до однородной массы. Затем переложите овощи снова в сковороду, добавьте томатную пасту, 2 ст.л. растительного масла, посолите и тушите примерно 20-25 минут на медленном огне.
Place garlic, finely chopped herbs and citric acid in a frying pan and stir. You can also add sugar at this stage if desired. Simmer for another 5 minutes, then remove from the heat and place the caviar in sterilized jars, roll up tightly and put in a dark, cool room.
Положите в сковороду чеснок, мелко нарезанную зелень и лимонную кислоту, перемешайте. На данном этапе также можно добавить сахар по желанию. Тушите еще 5 минут, после чего снимите с огня и разложите икру в стерилизованные банки, плотно закатайте и уберите в темное, прохладное помещение.
Spread the prepared squash caviar on a piece of bread or serve in a bowl as a sauce for meat, fish or a side dish. When serving, garnish with sprigs of fresh parsley and dill.
Готовую кабачковую икру намажьте на кусочек хлеба или подайте в пиале в качестве соуса к мясу, рыбе или гарниру. При подаче украсьте веточками свежей петрушки и укропа.