Peel the garlic and chop finely. Wash the eggplant and basil under running water. Roast the almonds in a dry frying pan until a slight aroma appears.
Почистите чеснок и мелко нарежьте. Баклажан и базилик помойте под проточной водой. Миндаль обжарьте на сухой сковороде до появления легкого аромата.
Cut the eggplant in half, brush with olive oil, place on a baking sheet and bake in an oven preheated to 180 degrees until cooked.
Баклажан разрежьте пополам, смажьте оливковым маслом, выложите на противень и запекайте в разогретой до 180 градусов духовке до готовности.
Mix eggplant pulp with almonds, garlic, basil, Parmesan, lemon juice and salt. Beat the mixture with a blender until smooth.
Смешайте мякоть баклажана с миндалем, чесноком, базиликом, пармезаном, лимонным соком и солью. Взбейте массу блендером до однородного состояния.
Serve eggplant pesto with croutons or pasta.
Подавайте баклажановое песто с гренками или пастой.