Wash the pears and cut into small pieces.
Груши помойте и порежьте на небольшие кусочки.
Place the pears in a large saucepan and cover with boiling water. Drain the pears in a colander, pouring the water into another pan. Add sugar to this water and put on fire. Wait for the sugar to dissolve and add the pears.
Переложите груши в большую кастрюлю и залейте кипятком. Откиньте груши на дуршлаг, переливая воду в другую кастрюлю. В эту воду добавьте сахар и поставьте на огонь. Дождитесь растворения сахара, и добавьте груши.
Boil the pears in the syrup for 5 minutes, then remove from the heat and let cool. Repeat this procedure 4 more times and drain the pears in a colander.
Проварите груши в сиропе 5 минут, затем снимите с огня и дайте остыть. Повторите эту процедуру ещё 4 раза и откиньте груши на дуршлаг.
Place the pears on parchment paper and dry for several days in a well-ventilated area.
Разложите груши на пергамент и сушите несколько дней в хорошо проветриваемом помещении.
Sprinkle the pears with powdered sugar and serve the treat.
Посыпьте груши сахарной пудрой и подавайте угощение к столу.