Clean the pike from scales, gut it, remove the tail and fins. Wash the fish and cut into portions. Peel, wash and chop the carrots and onions in a way convenient for you. Wash the tomatoes, then scald them with boiling water and remove the skins. Cut the peeled tomatoes into cubes. Pass the garlic through a press. Wash and chop the greens. Boil the water.
Щуку очистите от чешуи, выпотрошите, удалите хвост и плавники. Рыбу помойте и порежьте на порционные куски. Морковь и лук почистите, помойте и измельчите удобным для вас способом. Помидоры помойте, затем ошпарьте кипятком и снимите с них кожицу. Очищенные помидоры порежьте кубиками. Чеснок пропустите через пресс. Зелень помойте и нарежьте. Воду вскипятите.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onions and carrots, stirring. Add the tomatoes, stir, cover the pan with a lid and simmer the vegetables for 5 minutes.
На сковороде разогрейте растительное масло и обжарьте лук с морковью, помешивая. Добавьте помидоры, перемешайте, накройте сковороду крышкой и тушите овощи 5 минут.
Add hot water, salt, pepper, bay leaf to the vegetables, stir and place fish pieces on the vegetables. Simmer covered for 10 minutes over low heat.
Добавьте к овощам горячую воду, соль, перец, лавровый лист, размешайте и выложите на овощи кусочки рыбы. Тушите под крышкой 10 минут на небольшом огне.
Turn the fish pieces over and simmer for another 10 minutes. Sprinkle the finished fish with chopped herbs, finely chopped garlic and let stand for 5 minutes so that the fish absorbs the aroma of garlic and herbs.
Переверните кусочки рыбы и тушите еще 10 минут. Готовую рыбу посыпьте измельченной зеленью, мелко рубленым чесноком и дайте постоять 5 минут, чтобы рыба вобрала в себя аромат чеснока и зелени.
Place the vegetables on a plate first and place the pike pieces on top. Serve hot with a side dish of potatoes or rice. You can also let the pike cool, then refrigerate and serve as a cold dish.
Выложите на тарелку сначала овощи, а сверху на них положите кусочки щуки. Подавайте горячей с гарниром из картофеля или риса. Можно также дать щуке остыть, затем поставить в холодильник и подавать как холодное блюдо.