Wash vegetables and herbs and let the water drain. Cut the sweet pepper into thin strips. Grate the carrots using a Korean carrot grater. Cut off the thick veins of the lettuce leaves with a knife. Tear the greens into pieces with your hands. Boil rice noodles according to instructions.
Овощи и зелень помойте и дайте стечь воде. Сладкий перец нарежьте тонкой соломкой. Морковь натрите на терке для корейской моркови. У листьев салата срежьте ножом толстые прожилки. Зелень порвите руками на кусочки. Рисовую лапшу отварите по инструкции.
For the sauce, mix mayonnaise, lemon juice, garlic, fish sauce, sugar and chili sauce. Place the chopped peppers, carrots and chopped herbs in a bowl, add the sauce and stir.
Для соуса смешайте майонез, лимонный сок, чеснок, рыбный соус, сахар и соус чили. Нарезанные соломкой перец, морковь и измельченную зелень положите в миску, добавьте соус и перемешайте.
Place the rice paper one at a time in a bowl of hot water to soften for 20 seconds. Then transfer to a napkin moistened with water.
Рисовую бумагу по одной выкладывайте в миску с горячей водой для размягчения на 20 секунд. Затем перекладывайте на смоченную водой салфетку.
Roll the rolls. To do this, place a leaf of lettuce on the edge of the rice paper, then a vegetable mixture with sauce and some rice noodles and roll into a roll, tucking the edges inward.
Сверните роллы. Для этого на край рисовой бумаги положите лист салата, затем овощную смесь с соусом немного рисовой лапши и скрутите в рулет, подгибая края внутрь.
Carefully cut the spring rolls in half. Place on a serving plate, cut side to side. It is advisable to place them at a distance, as rice paper is sticky and can stick together.
Спринг-роллы аккуратно разрежьте пополам. Выложите на тарелку для подачи срезом в одну сторону. Желательно положить их на расстоянии, так как рисовая бумага липкая и может склеиться.