Wash the bell pepper and remove its stem. Rinse the lettuce and dry with a paper towel. Drain the liquid from the olives. Hard boil the eggs: place them in cold water and cook for 8 minutes after boiling. Dip the finished eggs into ice water and peel. Cut off the required amount of ham and cheese. Peel the garlic clove. To prevent eggs from leaking during cooking, add 0.5 tsp. salt into water. To clean the eggs better, quickly plunge them into ice water.
Болгарский перец помойте и удалите у него плодоножку. Листовой салат ополосните и просушите бумажным полотенцем. Из маслин слейте жидкость. Яйца сварите вкрутую: положите их в холодную воду и варите 8 минут после закипания. Готовые яйца опустите в ледяную воду и очистите. Отрежьте необходимое количество ветчины и сыра. Зубчик чеснока очистите. Чтобы яйца не вытекали при варке, добавьте 0,5 ч.л. соли в воду. Чтобы яйца лучше чистились, резко опустите их в ледяную воду.
Grate the cheese on a coarse grater.
Сыр натрите на крупной терке.
Fold the lettuce into a stack and chop into strips.
Листовой салат сложите стопкой и нашинкуйте соломкой.
Cut the pickled cucumber into small cubes.
Соленый огурец нарежьте мелким кубиком.
Cut the olives into rings.
Маслины нарежьте колечками.
Cut the ham into small cubes measuring 5 mm.
Ветчину нарежьте мелким кубиком размером 5 мм.
Chop the eggs with a knife or pass through an egg slicer.
Яйца измельчите ножом или пропустите через яйцерезку.
Cut the bell pepper into small cubes.
Болгарский перец нарежьте мелким кубиком.
In a bowl, combine bell pepper, ham and lettuce.
В миске соедините болгарский перец, ветчину и листовой салат.
Add olives, eggs and pickles.
Добавьте маслины, яйца и соленые огурцы.
Add grated cheese and mayonnaise. Squeeze the garlic and pepper a little.
Добавьте тертый сыр и майонез. Выдавите чеснок и немного поперчите.
Mix everything. Hungarian ham salad is ready. Bon appetit.
Всё перемешайте. Салат с ветчиной по-венгерски готов. Приятного аппетита.