Sift the flour.
Просейте муку.
Pour flour, salt and sugar into a deep bowl. Pour in water. Add soda slaked with vinegar. Break eggs into them. Knead the dough until smooth.
В глубокую миску всыпьте муку, соль и сахар. Влейте воду. Добавьте гашеную уксусом соду. Разбейте к ним яйца. Замесите тесто до однородности.
Heat a frying pan, pour in oil. Spread the dough a little at a time, forming pancakes. Fry over medium heat until golden brown and crusty on both sides.
Разогрейте сковороду, влейте масло. Выкладывайте тесто понемногу, формируя оладьи. Жарьте на среднем огне до золотистого цвета и появления корочки с обеих сторон.
Serve the pancakes hot with sour cream or jam, sprinkle with powdered sugar on top.
Подавайте оладьи горячими к сметанке или варенью, сверху посыпьте сахарной пудрой.