Wash the vegetables. Cut off the tops of the peppers, making a round hole convenient for filling. Remove the inside. Grate the carrots on a coarse grater. Peel the onion and cut into cubes with the tomatoes. Peel the garlic, chop finely. Rinse the rice well.
Овощи помойте. У перцев срежьте верхушки, делая круглое отверстие, удобное для начинки. Удалите внутренность. Морковь натрите на крупной терке. Лук почистите, и с помидорами нарежьте кубиками. Чеснок очистите, порежьте мелко. Рис хорошо промойте.
Turn the multicooker on to the “Frying” mode, pour in vegetable oil, add carrots and onions and fry for 2-3 minutes. Add tomato and garlic, stir.
Мультиварку включите на режим «Жарка», налейте растительное масло, положите морковь и лук и обжарьте 2-3 минуты. Добавьте помидор и чеснок, перемешайте.
After a minute, place the rice in the bowl, add salt and pepper, stir, close the lid and cook for 5 minutes. Open the lid and fill the peppers 2/3 full with the rice and vegetable mixture, as the rice will expand during cooking.
Через минуту выложите в чашу рис, посолите, поперчите, размешайте, закройте крышку и готовьте 5 минут. Откройте крышку и наполните перцы смесью риса и овощей на 2/3, так как рис в процессе приготовления увеличится в объеме.
Place the stuffed peppers in a bowl (no need to wash it after stewing the vegetables). Fill with hot water from the kettle to the level of the top of the peppers. Turn on the “Extinguishing” mode for 1 hour.
Уложите начиненные перцы в чашу (мыть ее после тушения овощей не нужно). Залейте горячей водой из чайника до уровня верха перцев. Включите режим «Тушение» на 1 час.
Stuffed peppers are a delicious stand-alone Lenten dish. On days other than fasting, serve them with sour cream.
Фаршированные перцы вкусное самостоятельное постное блюдо. В другие дни, кроме поста подавайте их со сметаной.