Prepare a convenient bowl for mixing ingredients. Wash the sweet potato well and remove the skin.
Подготовьте удобную миску для смешивания ингредиентов. Батат хорошо вымойте и очистите от кожуры.
Grate the sweet potato on a coarse grater. Mix flour, eggs, cream, pepper, salt and baking powder in a bowl. Add the grated sweet potato, mix thoroughly with a whisk and leave for 10 minutes.
Батат натрите на крупной терке. Смешайте в миске муку, яйца, сливки, перец, соль и разрыхлитель. Добавьте натертый батат, тщательно перемешайте венчиком и оставьте на 10 минут.
Spoon the resulting mixture into small pancakes onto a frying pan heated with oil and fry on both sides.
На разогретую с маслом сковороду ложкой выкладывайте полученную смесь в виде небольших оладий и обжаривайте с обеих сторон.
Place the finished pancakes on a flat plate and sprinkle with powdered sugar. Serve with low-fat yogurt.
Готовые оладьи выложите на плоскую тарелку и посыпьте сахарной пудрой. Подавайте с нежирным йогуртом.