Wash the beets thoroughly, place in a saucepan with water and cook for 60 minutes and peel. To make beets easier to peel, soak them hot for 10 minutes in cold water.
Свеклу тщательно помойте, поместите в кастрюлю с водой и поставьте вариться на 60 минут и почистите от кожуры. Чтобы свеклу легче было чистить, замочите ее горячей на 10 минут в холодной воде.
Grind the beets using a grater or meat grinder. Add the peeled garlic to the beets, and beat in 1 egg. Add semolina and salt. Mix everything until smooth and leave to stand for 30 minutes so that the semolina swells.
Свеклу измельчите с помощью терки или мясорубки. Очищенный чеснок добавьте к свекле, туда же вбейте 1 яйцо. Положите манную крупу , посолите. Все перемешайте до однородной массы и оставьте на 30 минут постоять, чтобы манка набухла.
Heat a frying pan with sunflower oil and add pancakes with a spoon, fry on both sides until golden brown.
Нагрейте сковороду с подсолнечным маслом и ложкой выкладывайте оладьи , обжаривайте с двух сторон до появления румяной корочки.
Place the finished pancakes on a plate and serve hot, sprinkled with lemon juice. Separately, serve sour cream with chopped herbs.
Готовые оладьи выложите на тарелку и подавайте горячими , сбрызнув соком лимона. Отдельно подайте сметану с рубленой зеленью.