Grate the ginger root on a fine grater. Place the peas on a plate and mash with a fork. If you are using fresh peas, blanch them in boiling water for 3-4 minutes. Place the finished peas in a colander and cool. Finely chop the chili pepper.
Натрите корень имбиря на мелкой терке. Горошек выложите в тарелку и разомните вилкой. Если используете свежий горошек, то бланшируйте его в кипящей воде 3-4 минуты. Готовый горошек откиньте на дуршлаг и остудите. Перец чили мелко нарежьте.
Mix chickpea flour, finely chopped chilli, salt and grated ginger. Pour water into this mixture in a thin stream, stirring constantly. Add green peas, finely chopped dill and green onions, mix thoroughly and leave for 30 minutes.
Смешайте нутовую муку, мелко нарезанный перец чили, соль и натертый имбирь. Влейте в эту смесь тонкой струйкой воду, постоянно помешивая. Добавьте зеленый горошек, мелко нарезанный укроп и зеленый лук, тщательно перемешайте и оставьте на 30 минут.
Bake the pancakes in a well-heated frying pan greased with vegetable oil until golden brown.
Выпекайте оладьи на хорошо разогретой и смазанной растительным маслом сковороде до появления золотистой корочки.
Place the finished pancakes on a plate and garnish with tomato slices and fresh herbs. Serve low-fat yogurt or sour cream separately.
Готовые оладьи выложите на блюдо и украсьте ломтиками помидора и свежей зеленью. Отдельно подайте нежирный йогурт или сметану.