Wash the cod, remove the scales, head, fins and bones, leave the fillets and cut them into large pieces. Wash the pumpkin and greens, cut the pumpkin into large pieces, chop the dill and parsley finely. Peel the onion and cut into small half rings.
Треску промойте, удалите чешую, голову, плавники и кости, оставьте филе и нарежьте его на крупные куски. Тыкву и зелень промойте, тыкву нарежьте на крупные куски, укроп и петрушку нарежьте мелко. Лук очистите и нарежьте на небольшие полукольца.
Pour kefir into a separate plate, break eggs there, pour in sour cream and mix thoroughly until smooth.
В отдельную тарелку вылейте кефир, разбейте туда же яйца, вылейте сметану и тщательно перемешайте до однородной массы.
Place the cod evenly in a baking tray, place the pumpkin on top and sprinkle with salt, pepper and nutmeg, then sprinkle the chopped herbs on top.
В противень для выпекания равномерно выложите треску, поверх неё выложите тыкву и посыпьте солью, перцем и мускатным орехом, затем посыпьте поверх измельчённую зелень.
Pour the resulting kefir-egg mixture generously over the resulting dish in a baking tray.
Полученное блюдо в противне обильно полейте полученной кефирно-яичной массой.
Place the dish on the baking sheet in a preheated oven for 45 minutes, checking periodically for doneness. When the time is up, remove from the oven, cool for 5-10 minutes, divide into portions and serve.
Блюдо в противне поставьте в разогретую духовку на 45 минут, периодически проверяя готовность. По истечению времени достаньте из духовки, остудите 5-10 минут, разделите на порционные куски и подавайте к столу.
Garnish the finished dish with sesame seeds.
Украсьте готовое блюдо семенами кунжута.