Preheat the oven to 200˚C. Prepare a baking sheet. Remove the dough from the freezer to defrost. Rinse the berries and dry. Prepare the remaining ingredients.
Разогрейте духовку до 200˚C. Подготовьте противень. Тесто достаньте из морозильника, чтобы оно разморозилось. Ягоды промойте, обсушите. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut small berries in half, and large ones into several parts. Transfer the prepared strawberries to a bowl. Sprinkle it with starch. Set aside for now.
Мелкие ягоды разрежьте пополам, а крупные на несколько частей. Переложите подготовленную клубнику в миску. Присыпьте ее крахмалом. Отставьте пока в сторону.
Dust your work surface with flour. Using a rolling pin, roll out the dough into a thin layer of at least 3 mm. Beat the egg in a bowl with a fork. Cut the dough into squares, brush the edges of each square with egg.
Присыпьте рабочую поверхность мукой. При помощи скалки, раскатайте тесто в тонкий пласт не менее 3 мм. Взбейте яйцо в пиале, вилкой. Тесто разрежьте на квадратики, края каждого квадрата смажьте яйцом.
Place the filling on one half of each dough piece and sprinkle with sugar. Bring the edges of the dough together, giving the pies a triangle shape. Place the pieces on a baking sheet, brushing each with egg. Place in the oven for 20 minutes. Cool.
На одну половину каждой заготовки из теста, разложите начинку и присыпьте сахаром. Соедините края теста, придавая пирожкам форму треугольника. Выложите заготовки на противень, смазав каждую яйцом. Установите в духовку на 20 минут. Остудите.
Place the fragrant pastries on a plate and serve.
Уложите ароматную выпечку на блюдо и подайте к столу.