Sort the berries, wash them, cut off the stems and flowers. Grease a baking dish with oil.
Ягоду переберите, вымойте, срежьте плодоножки и цветки. Смажьте форму для выпечки маслом.
In a deep container, mix 300 g of flour with yeast, egg, half the sugar and butter, salt, vanilla and milk. Knead a soft dough and place it in a warm place for half an hour.
В глубокой емкости смешайте 300 г муки с дрожжами, яйцом, половиной сахара и масла, солью, ванилином и молоком. Замесите мягкое тесто, и поставьте его на полчаса в теплое место.
To prepare the topping, mix the remaining flour with butter and sugar. Grind the resulting mass into crumbs. After the specified time has passed, roll out the dough, place it in the prepared pan, form the sides and leave for 15 minutes.
Для приготовления посыпки смешайте оставшуюся муку с маслом и сахаром. Разотрите получившуюся массу в крошку. По истечению указанного времени раскатайте тесто, выложите его в подготовленную форму, сформируйте бортики и оставьте на 15 минут.
Place the berries on the crust in an even layer and cover with the prepared topping. Place the pie in an oven preheated to 180 degrees and cook for 35-40 minutes.
Выложите на корж ягоду ровным слоем, и покройте приготовленной посыпкой. Поставьте пирог в разогретую до 180 градусов духовку и готовьте 35-40 минут.
Place the pie on a plate, cut into portions, garnish with fresh mint leaves and serve.
Выложите пирог на блюдо, разрежьте и порционные кусочки, украсьте листьями свежей мяты и подавайте к столу.