Clean the fish from scales and bones, leave only the fillet, and rinse it. Wash the apples, cut off the peel, then cut in half and remove the core, then cut each apple half into 4 more parts.
Рыбу очистите от чешуи и костей, оставьте только филе, промойте его. Яблоки промойте, срежьте кожуру, затем разрежьте пополам и удалите сердцевину, после чего каждую половинку яблока разрежьте еще на 4 части.
Cut the resulting fish fillet into several small pieces. Place the resulting product in a separate bowl, pour in lemon juice and leave for at least half an hour to marinate.
Разрежьте полученное филе рыбы на несколько небольших кусочков. Полученный продукт выложите в отдельную миску, залейте лимонным соком и оставьте как минимум на полчаса для маринования.
After the time has passed, heat a frying pan with olive oil, add the marinated fillet and cut apples. Add salt and sugar, cover the pan with a lid and leave for 25 minutes over medium heat. Check the dish periodically to avoid burning.
По истечению времени раскалите сковороду с оливковым маслом, выложите туда замаринованное филе и разрезанные яблоки. Добавьте туда же соль и сахар, накройте сковороду крышкой и оставьте на 25 минут при среднем огне. Периодически проверяйте блюдо, чтобы избежать подгорания.
Add sour cream and Provençal herbs to the dish, simmer for about 3 minutes and remove from the stove. Place on serving plates and serve.
В блюдо добавьте сметану и прованские травы, потушите около 3 минут и снимите с плиты. Выложите на порционные тарелки и подавайте к столу.
Garnish the finished dish with fresh herbs, such as dill.
Украсьте готовое блюдо свежей зеленью, например, укропом.