Rinse tomatoes and fresh mint well under cold water. Peel the onions.
Помидоры и свежую мяту хорошо промойте под холодной водой. Лук репчатый очистите от шелухи.
Carefully remove the skin from the tomatoes and cut the pulp into cubes. Place the tomatoes in a colander to drain excess juice. Finely chop the onion. Chop the mint and leave a few leaves for decoration.
С помидоров аккуратно снимите кожицу, нарежьте мякоть их кубиками. Откиньте томаты на дуршлаг, чтобы лишний сок стек. Лук мелко нарежьте. Мяту измельчите, оставьте несколько листиков на украшение.
Stir in onions, tomatoes and mint. Add pepper, salt, basil and sugar and mix everything well again. Pour the flour into the vegetable mixture and beat the resulting mass with a whisk.
Перемешайте лук, помидоры и мяту. Добавьте перец, соль, базилик и сахар и еще раз все хорошо перемешайте. Всыпьте муку в овощную смесь и взбейте полученную массу с помощью венчика.
Heat the frying pan well and grease it with olive oil. Spoon the dough into the pan and fry until golden brown.
Хорошо разогрейте сковородку, смажьте ее оливковым маслом. Ложкой выкладывайте тесто на сковороду и жарьте до появления золотистой корочки.
Place the finished pancakes on a plate, topping them with a spoonful of sour cream and mint leaves.
Выложите готовые оладьи на блюдо, сверху украсив их ложкой сметаны с листиками мяты.