Break the eggs into a bowl, add sugar, salt, and whisk everything.
В чашу разбейте яйца, всыпьте сахар, соль, взбейте все венчиком.
Pour sour milk and vegetable oil into the beaten eggs. Whisk again; it is better not to use a mixer.
Влейте к взбитым яйцам кислое молоко и растительное масло. Опять взбивайте венчиком, миксер лучше не использовать.
Add 2 cups of flour and baking soda, mix everything thoroughly with a whisk.
Всыпьте 2 стакана муки и соду, смешайте все тщательно венчиком.
Add the remaining glass of flour gradually. You need to achieve the density of thick sour cream, this point is very important. If there is not enough flour, the pancakes will not rise, and if there is too much flour, they will not bake. Cover the bowl with the dough with a lid and place in a warm place for 20 minutes.
Оставшийся стакан муки всыпайте постепенно. Нужно достигнуть плотности густой сметаны, этот момент очень важен. Если муки будет мало, то оладьи не поднимутся, а если очень много, то не пропекутся. Прикройте миску с тестом крышкой и поставьте в теплое место на 20 минут.
After 20 minutes, bubbles will be visible on the surface of the dough. Do not stir the dough.
Heat the frying pan and oil well over high heat.
Take a tablespoon of the dough from above and place it in the heated oil. Reduce heat to medium. In the same way, bake pancakes from all the remaining dough, but remember not to mix it.
Через 20 минут на поверхности теста будут видны пузырьки. Тесто не перемешивайте.
Сковородку и масло хорошо прогрейте на сильном огне.
Берите столовой ложкой тесто сверху и выкладывайте в нагретое масло. Огонь убавьте до среднего. Таким же способом испеките оладьи из всего оставшегося теста, но помните, что перемешивать его нельзя.
Serve slightly cooled pancakes with jam, honey, sour cream or condensed milk.
Чуть остывшие оладьи подавайте к столу с вареньем, медом, сметаной или сгущенкой.