Wash the fish, clean it and remove the entrails. Peel the onion and chop finely.
Рыбу помойте, почистите и удалите внутренности. Лук почистите и мелко нарежьте.
Heat a frying pan with vegetable oil and fry the onion until golden brown. Make small longitudinal cuts on the fish and fill with fried onions.
Разогрейте сковороду с растительным маслом и обжарьте лук до золотистого цвета. На рыбе сделайте небольшие продольные надрезы и заполните из обжаренным луком.
Place the remaining onions on a baking sheet lined with foil. Place the fish on the onion. Bake pike perch in an oven preheated to 180 degrees until cooked.
Оставшийся лук выложите на противень, застеленный фольгой. На лук положите рыбу. Запекайте судака в разогретой до 180 градусов духовке до готовности.
Mix sour cream with salt and pepper and pour the resulting sauce over the fish. Leave in the oven for another 10 minutes.
Смешайте сметану с солью и перцем и полейте получившимся соусом рыбу. Оставьте в духовке еще на 10 минут.
Place the pike perch on a plate, garnish with fresh vegetables and serve with boiled potatoes or rice.
Переложите судака в тарелку, украсьте свежими овощами и подавайте к столу с отварным картофелем или рисом.